Her türlü dekorasyon uygulamaları için etkin çözümler.

Sektöründeki tüm gelişmeleri ve fuarları takip ederek daima kendini yenileyen profesyonel, dinamik, işinin ehli ekiplerimiz ile müşterilerimize hizmet vermekteyiz.

Alçıpan Asma Tavan Sistemleri

Mekanın algılanmasında modern gebze alçıpan asma tavan sistemleri etkin bileşendir, çünkü mekanın tüm yüzeyleri ile oranladığında alçıpan asma tavan büyük yer kaplar.

Alçıpan Asma tavan sisteminde beklentiler, daha farklıdır.Tavandaki her türlü tesisatı gizlemek, aydınlatma armatürleri, yangın detektörleri gibi pek çok bileşeni monte etmek, akustik koşulları yerine getirmek, benzersiz iç mekan koşulları sağlamaktır.

Alçıpan Asma Tavan uzman yönetim kadrosu ve işinin ehli usta ekibi ile zengin form, renk, ışık vb. araçlar kullanılarak, her amaç için uygun tadilat ve dekorasyon sonrası görsel bir tavan tasarımı mümkündür.

01.

Keşif ve Projelendirme

Planlanan tadilat ve dekorasyon uygulamaları için ücretsiz keşif yapılır.

02.

Esnek Fiyatlandırma

Geniş ürün yelpazesi ile her bütçeye uygun ürünler ile fiyat teklifi sunulur.

03.

Uygulama

İşinin ehli uzman ekip ile gerekli tadilat uygulamaları gerçekleştirilir.

04.

İş Teslimi

Profesyonel iş süreci sonucu kaliteli hizmet kusursuz şekilde sunulur.

Alçıpan Asma Tavan Uygulaması Avantajları

Tavanların alçaltılması, ısı yalıtımı sağlanması ya da tavandaki giderilmesi zor mimari hataların gizlenmesi için en çok başvurulan uygulamalardan birisi alçıpan asma tavan yapımıdır.

Bu uygulama ile ısı yalıtımı hem alçı levhaların ısı geçirgenliğinin düşük olması, hem de alçalan tavandan dolayı ısıtılması ya da soğutulması gereken alanın hacminin azalması ile sağlanır.

Asma tavan uygulamalarında ayrıca taş yünü gibi ısı geçirgenliği daha yüksek ürünler kullanılarak çok daha etkili bir ısı yalıtımı sağlanabilir.

Daha çok iş yerlerinde tercih edilen asma tavanların içerisine havalandırma sistemi de rahatlıkla saklanabilir.

Ayrıca bu sistemde kullanılan ankastre aydınlatma ürünleri de ortamların modern ve şık görünmesine katkıda bulunurlar.

Alçıpan Asma Tavan Özellikleri

Betonarme, asmolen, ahşap, çelik gibi her türlü döşemenin altına uygulanabilir.

Düz ya da eğimli tüm çatılarda ısı ve ses yalıtımı yapma olanağı sağlar.

Tavanlardaki aydınlatma sistemleri için estetik çözümler üretir.

Tavan tipine göre, yapı iskeleti ve üst döşemenin yangın direncini arttırır.

Tavanlardaki karolajlı gebze alçıpan asma tavan sistemlerini tamamlayıcı bir görev üstlenir.

Çatı makasları arasındaki yüksek aks aralıklarını geçmek için en uygun sistemlerden biridir.

Esnek bir sistem olduğundan, bina duvar ve tavanlarının büzülme-genleşme hareketlerine kolaylıkla uyum gösterir; çatlama yapmaz.

Alçıpan Asma Tavan Uygulaması Tarif Namesi

AKM Yapı Dekorasyon ile işveren arasında anlaşmaya varılan projede belirtilen yerlerde normal (R) alçı panellerle asma tavan yapılması için, malzeme örneği işveren tarafından onaylanan 12,5 mm. kalınlığındaki alçı panellerin (R) temin edilmesi.

Asma tavan projesinde belirtilen esaslara ve kenar detaylara uygun olarak panel aralarında boşluk bırakılmayacak şekilde montajının yapılması, gizli taşıyıcı sistemli uygun galvaniz profillerle ve taşıyıcı sistemi rijit hale getirmesi için gerekli profillerin temin edilmesi.

İşveren ile üretici firmanın talimatları doğrultusunda montajının yapılması, ( tavan U-profilinin (TU28) vida ve plastik dubel kullanılarak 60 cm aralıklarla mevcut duvara sabitlenmesi, mevcut duvardan 10 cm mesafede ilk ana taşıyıcı ekseninin tavan yüzeyine işaretlenmesi, en fazla 110 cm arayla da ardışık eksenlerin sabitleneceği hatların işaretlenmesi, işaretlenen hatlar üzerine en fazla 90 cm arayla çelik dubellerin sabitlenmesi, askı çubuklarının çelik dubellere takılması, askı maşalarının askı çubuklarına takılması, tavan C-profilinin (TC60) kesilmesi,TC60 profilleri askı maşalarına takılarak teraziye alınması ve böylece ana taşıyıcının oluşturulması.

Ana taşıyıcı TC60 profillerine dik doğrultuda tali taşıyıcı TC60 profillerinin klips ile sabitlenmesi, TC60 profillerin ek yerlerinde ekleme parçası kullanılması, 12,5mm´lik alçı duvar levhasının TU28 ve TC60 profillerine 25 mm’lik borazan vidalarla sabitlenmesi, gerektiği durumlarda alçı duvar levhasının kesilerek ebatlanması, derz dolgu alçısı ile 3 mm’den fazla boşluklara ön dolgu yapılması, vida başlarının derz dolgu alçısıyla kapatılması, derz bandının alçı duvar levhası ek yerlerine yapıştırılması, bant üzerine derz dolgu alçısı uygulanması suretiyle) yukarıda belirtilmeyen sisteme ait tüm profillerin, askı aparatlarının, özel pimlerinin ve aksesuarlarının temin edilmesi ve montajı.

Elektrik ve mekanik işlerle ilgili gerekebilecek her türlü boşlukların açılması ve rezervasyonların bırakılmasına olanak sağlanması, özel kenar profillerinin temin edilmesi ve montajı, derz bandı ve derz alçısı temin edilmesi ve panel ek yerlerine uygulanması için gerekli her türlü işçilik, aksesuar, malzeme ve zayiatı, makine, alet, edevat, nakliyeler, her türlü iş iskelesinin kurulması ve sökülmesi, yatay ve düşey taşıma giderleri, kaldırma tertibatı, yükleme ve boşaltma giderleri, genel giderlerin yapılması.

Uygulama Alanları

  • Büro ve İşyerleri

  • Sanayi Yapıları

  • Hastaneler

  • Restaurantlar

  • Spor Salonları

  • Aliş Veriş Merkezleri

  • Bankalar

  • Mağazalar

  • Konutlar ( Banyo, WC, Mutfak )

  • Metrolar

  • Fabrikalar

  • Prefabrik Yapılar

  • Konferans Salonları

  • Akar Yakıt Servis İstasyonları